October 23, 2014

კორეული სამზარეულო





სტაფილოს სალათი კორეულად

ინგრედიენტები : 

 1 კგ სტაფილო
 50 მლ ძმარი
 100 მლ ზეთი
 ერთი თავი ხახვი
 3-4  კბილი ნიორი 
 1 ჩ/კ  ხმელი ქინძი
 1/2  ჩ/კ უცხო სუნელი
 ცხარე წითელი წიწაკა
 მარილი გემოვნებით



სტაფილო გავხეხო თ ისეთ სახეხზე, რომ იყოს გრძლად,. მოვაყარეთ  ნახევარი სუფრის კოვზი მარილი და დავდაგთ 30 წუთით. შემდეგ დავასხათთ ძმარი.
ცოტაოდენ მარილთან ერთად დავნაყოთ ნიორი, დავუმატოთ ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი, წითელი წიწაკა და სტაფილოს ზემოდან მოვაყაროთ.
ტაფაზე დავასხათ 100 მლ. ზეთი, ხახვი დავჭრათ მსხვილად და მოვშუშოთ. შემდეგ ტაფიდან ხახვი უნდა ამოიღოთ, მხილოდ არომატიზებული ზეთი გვჭირდება.
ეს ზეთი უნდა დავუმატოთ სტაფილოს, კარგად ამოვურიოთ, გავსინჯოთ, რამე ხომ არ აკლია. შემდეგ დავაფაროთ სახურავი და ცოტა ხნით შევდგათ მაცივარში, რათა გემო კარგად გაუჯდეს.



შემწვარი ღორის ხორცი






ინგრედიენტები : 

300 გრ. ღორის ხორცის რბილობი
2 ს/კ კარტოფილი ფქვილი
2 ს/კ მცენარეული ზეთი
1 ს/კ სოიოს სოუსი
მარილი 
დაფქვილი პილპილი - გემოვნებით
სალათის ფოთლები

ღორის ხორცი დაჭერით პატარა ზომის კუბებად, მოაყარეთ მარილი, წიწაკა, მოასხით სოიოს სოუსი და მცირე რაოდენობის ცივ წყალში გახსნილი კარტოფილის ფქვილი.
გააჩერეთ 20-30 წუთი, შეწვით ხორცი ზეთში მზაობამდე. სუფრაზე გაიტანეთ სალათის ფოთლებზე დალაგებული.



წყარო : გურმანი

1 comment: